skip to Main Content
Staffmaxilaisia Messuosastolla, Hymyillen Katsovat Kameraan.

Ravintola-alan messut ovat upea yhteisöllinen kokemus

Ravintola-ala on kokenut kovia viime vuosina, sitä ei voi kiistää. Yhteisöllisyys kuitenkin kantaa eteenpäin. Koronan vuoksi siirretty Fastfood & Café & Restaurant Expo järjestettiin vihdoin, keväällä 2023 Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisille tarkoitetut messut, joita järjestetään Ruotsissa Göteborgissa, Tukholmassa ja Malmössa. Suomessa messut järjestetään Helsingissä ja Tampereella. Messujen tarkoituksena on toimia ravintola-alan kohtaamispaikkana ja tuottaa näkyvyyttä alan yrityksille. Fastfood & Café & Restaurant Expo onkin saavuttanut vuosien saatossa erittäin vahvan aseman alan suosituimpana ravintola-alan kohtaamispaikkana.

Staffmaxille nämä olivat ensimmäiset messut, joihin osallistuimme yrityksenä ja saimmekin kokea tätä edellä mainittua yhteisöllisyyttä. Mukana oli yli 200 alan näytteilleasettajaa, joiden joukossa oli ravintoloita, tukkuja, henkilöstövuokrausyrityksiä, alkoholiyrityksiä sekä monia muita ravintola-alan yrityksiä.

Messukeskus on lastattu ravintola-alan ammattilaisilla

Kokki, tarjoilija, vuoropäällikkö, keittiöpäällikkö, yrittäjä, ravintoloitsija, ruokapalvelutyöntekijä ja kahvilatyöntekijä – näitä ja monia muita tehtävänimikkeitä näkyi messujen nimikylteissä. Kävijöitä kaksipäiväisillä messuilla oli tuhansia ja tunnelma loistava. Tarjolla oli paljon verkostoitumista, iloisia jälleennäkemisiä, puheensorinaa, inspiraatiota tulevaisuutta varten, maistiaisia, uusia tuttavuuksia ja kilpailuja.

Mukaan mahtui myös paljon erilaista ohjelmaa, kuten Sirly Ylläsjärven houstaama Live Kitchen, josta pääsimme nauttimaan koko messujen ajan, sillä pisteemme sijaitsi aivan Live Kitchenin läheisyydessä! Sirlyn kanssa kokkaamassa kävi ravintola-alan tunnetuimpia nimiä, kuten Dani Hänninen ja Michelin-tähdellä palkitun Ravintola Inarin ravintoloitsija Kim Mikkola.

Yleisnäkymä messuilta, paljon ihmisiä.

Herkullista ja vastuullista

Messuilla oli tarjolla runsaasti herkullisia maistiaisia, etenkin uutuuksia ja tulevia tuotteita. Tänä vuonna messuilla korostuivat muun muassa ekologisuus, ympäristönsuojelu ja paikallisesti tuotettu ruoka. Tarjolla oli paljon ja monipuolisesti erilaisia kasvisruokia sekä leivonnaisia. Pääsimme maistelemaan muun muassa Oatlyn vegaanista pehmistä, joka pärjäsi mielestämme hyvin makuvertailussa maidosta ja kermasta valmistetulle pehmikselle. Kuten messujen nimessäkin mainitaan, messuilla oli runsaasti kahvi- ja kahvilatoimijoita. Lisäksi tarjolla oli paljon erilaisia konditoria- ja leipomotuotteita. Suurin edustus messuilla oli ravintola-alan tukkureilla.

Juomamaailmassa kuplivat uudet trendit. Alkoholipuolella päästiin maistelemaan laadukkaita uutuusviinejä, ginejä, viskejä sekä muun muassa trendikästä ”kovaa soodaa”. Pääsimme seuraamaan myös kahvicocktail- ja mocktail-kilpailuja.

Staffmaxin henkilökunta keskustelemassa messukävijöiden kanssa osastolla.Ravintola-ala houkuttelevaksi

Yhtenä teemana messuilla oli ravintola-alan henkilöstö- ja resurssivaje, sekä alan houkuttelevuus. Pandemia-ajan sulkujen aikana moni ravintola-alan työntekijä vaihtoi alaa. Tästä syystä useat alan yritykset kärsivät edelleen henkilökuntavajeesta. Osassa yrityksistä tätä vajetta on saatu paikattua robotiikalla ja tekoälyllä, jotka ovat jo monessa työssä arkipäivää. Henkilökohtaista asiakaspalvelua ja ruuan valmistusta ei kuitenkaan voi hoitaa kuin ihminen.

Tässä henkilökuntavajeongelmassa me Staffmaxilla onneksi pystymme auttamaan satoja ravintoloita ympäri maan. Lisäksi pääsemme tarjoamaan töitä vuosittain yli 1500 työntekijälle.

Oli kiva huomata, kuinka suuret, keskisuuret ja pienet yritykset loivat yhdessä messukävijöiden kanssa saman katon alla loistavat kaksi messupäivää. Ravintola-alan huikeaa yhteisöllisyyttä tuskin saa kokea kovin monella muulla alalla. Jos haluat päästä osalliseksi siitä, mitä saimme taas maaliskuussa kokea ja työ alalla kiinnostaa, katso avoimet työpaikat tai ole meihin yhteydessä.

Seuraavat Suomen messut, Fastfood & Café & Restaurant Expo, järjestetään tammikuussa 2024 Tampereella, tarkemmin 24.–25.1. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Messuilla pääset kokemaan, näkemään ja maistamaan, mitä ravintola-alalla tapahtuu juuri nyt. Ole ravintola-alan ajan hermolla, tule verkostoitumaan ja tapaamaan kollegoita. Olemme mukana myös Tampereen messuilla, joten nähdään viimeistään siellä!

Back To Top