Blogi
Miten tarjoillaan joulumieltä? Kaupunkiravintolan pikkujoulusesonki on koko vuoden huipentuma
Joulu lähestyy kovaa vauhtia! Ilma kylmenee, radioissa soivat perinteiset joululaulut ja ikkunoihin ilmestyy kynttilöitä sekä muita joulukoristeita. Ravintoloille kovaa vauhtia lähestyvä juhlapyhä tarkoittaa ennen kaikkea yhtä asiaa: kiireistä ja kaunista pikkujoulusesonkia! Pikkujoulusesonki näkyy ja tuntuu etenkin kaupungeissa, joissa perheet, työporukat…
Työ tunturissa on kokemuksen arvoinen – Milman kokemukset sesonkityöstä
Haastattelimme pitkäaikaista sesonkityöntekijäämme Milmaa hänen kokemuksistaan Levin talvisesongissa työskentelystä. Voit myös katsoa Milman vastaukset videolta. Kuka olet ja mistä tulet? Olen Milma Kiviranta ja tulen Luumäeltä Etelä-Karjalasta. Miten päädyit töihin Leville tunturiin? Päädyin pari vuotta sitten tunturiin töihin, koska halusin…
Rekrytoija välittää sekä työntekijöistä että asiakkaista
Kuka lukee Staffmaxille tulevat työhakemukset ja kutsuu hakijan haastateltavaksi? Meidän rekrytoijamme tulevat tutuksi jokaiselle asiakasravintolalle ja haastatteluvaiheeseen päässeelle hakijalle. He ottavat usein ensimmäisenä yhteyttä mahdollisiin työntekijöihin ja pitävät itsensä ajan tasalla siitä, millaisia osaajia ravintolat kaipaavat. Mitä rekrytoijan työ pitää…
Lapin ruskasesonki kutsuu elämysten äärelle
Ruskasesonki on houkutteleva aika työskennellä Lapissa, ja sesonkityö ravintolassa on helppo ja kannattava keino päästä kokemaan Lapin kaunis luonto paikan päältä. Monille alueen ravintoloille ruskasesonki merkitsee kiireistä aikaa, ja he tarvitsevat lisäkäsiä tarjoiluun ja keittiöhommiin. Tässä blogissa kolme asiakasravintolaamme kertoo,…
Terveisiä Ruotsista – työskentely naapurimaan ravintola-alalla
Kiinnostaako työ Suomen ulkopuolella? Ulkomailla työskentely on erinomainen keino kokea uutta ja kehittää omia taitojaan. Ravintola-ala on luonteeltaan hyvin kansainvälinen, joten tällä alalla kokemusta ja töitä on helppoa etsiä myös muualta kuin kotimaasta. Suomalaiset horeca-alan osaajat ovat tällä saralla hyvässä…
Ravintola-alan messut ovat upea yhteisöllinen kokemus
Ravintola-ala on kokenut kovia viime vuosina, sitä ei voi kiistää. Yhteisöllisyys kuitenkin kantaa eteenpäin. Koronan vuoksi siirretty Fastfood & Café & Restaurant Expo järjestettiin vihdoin, keväällä 2023 Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä on ravintola-alan ammattilaisille tarkoitetut messut, joita järjestetään Ruotsissa Göteborgissa, Tukholmassa…
Ravintola-alan kesätyö Staffmaxin kautta
Staffmaxilla on tarjolla monipuolisesti ravintola-alan kesätöitä. Kesätyöntekijänä sinulla on mahdollisuus päästä monenlaisiin hommiin kiinnostavissa paikoissa kilpailukykyisellä palkalla. Lue Iidan kokemus kesätöistä Staffmaxin kautta!
Valmistumisesta suoraan töihin kokiksi tai tarjoilijaksi
Kevät on monelle nuorelle kokille ja tarjoilijalle se aika, kun on aika jättää ammattikoulu taakseen, suunnata katse kohti työelämää ja samalla ottaa askel kohti aikuisuutta. Horeca-alan opiskelijat ovatkin jo saaneet kokemusta työelämästä vähintäänkin työssäoppimisten kautta. Lisäksi moni kokki- ja…
Staffmaxilta nopea apu työvoimahaasteisiin
Arctic Hotel Collection on Rovaniemellä toimiva hotelli-ravintolakokonaisuus. Staffmax tarjoaa kahden hotellin ja kolmen ravintolan keskittymälle rekrytointipalveluita monenlaisiin tarpeisiin. Rovaniemi on suosittu matkailukaupunki ja etenkin joulun aika ja muu talvisesonki houkuttelevat kaupunkiin suuret määrät kansainvälisiä turisteja. Arctic Hotel Collectionilla on Rovaniemen…
Festarikesä!
Vuokratyö on monille tuttu sana, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?
Vuokratyö StaffMaxilla? Vuokratyö StaffMaxilla on turvallista ja vaivatonta! Vuokratyössä työntekijä on työsuhteessa henkilöstöpalveluyrityksen, eli meillä StaffMaxin kanssa. Ravintolat ja muut työntekijöitä tarvitsevat yritykset, eli käyttäjäyritykset, tekevät sopimuksen henkilöstöpalveluyrityksen, eli StaffMaxin kanssa työntekijöiden vuokraamisesta. Työntekijä työskentelee siis käyttäjäyrityksessä ja sen yrityksen…
Olemme saaneet aina juuri meille sopivat työntekijät!
Ravintoloitsija Katja Rastas pyörittää yhdessä yhtiökumppaninsa Arto Rastaan kanssa ravintoloita ympäri Suomen. Ison kokonaisuuden hallinnassa laadun pitää olla ykkössijalla, niin myös henkilöstön suhteen. Katja ja Arto Rastaan ravintoloita ovat mm. Ravintola Penelope Helsingissä, moderni drinkkibaari Bardem, Helsingin Kulinaarinen Instituutti, jossa…
Etsitkö töitä? Katso avoimet työpaikkamme.
Jos sinulla on kysyttävää tarjoamiimme palveluihin liittyen, voit ottaa yhteyttä Emmiin:
Emmi Lehtimäki
[email protected]